LIKE THIS BLOG :)

Sunday, October 23, 2011

Resepi: Cekodok Nikon D3100!! (versi pedas!)

salam sume...
pe kaba?? haa nk citer sikit pasal menu kite ari ni.. iaitu..
CEKODOK NIKON D3100 PEDAS!
saye tawu ramai yg tertanya2 kenapa saya pilih name tu..
tapi sbelom tu.. jom kite tengok bahan2
dan cara2 memasaknye...
huhuhu
 tepung gandum

 serbuk cili

 black pepper

 garam

 bawang putih

bawang merah

 ikan bilis

cara-cara nya..

 gaul semua bahan bersama air
(saya x sukat.. ikut suke la nk letak bape byk.. tapi kalau boleh bancuhan biar pekat... supaya senang goreng)

tuang minyak semangkuk kedalam kuali

 panaskan hingga 200 darjah celcius.. hehehe

 goreng la macam buat jemput2 biasa.. pakai tangan lagi best dari pakai sudu..

buat sampai adunan habis


tips!!
 toskan selepas menggoreng supaya x rendam minyak..

 agak2 da nak kuning keemasan tu.. boleh turunkan suhu.. takut hangus pulak..

siap!

 sedap kalau makan bersama air kopi or teh.. tapi tadi saye minum ngan air oren.. huhu bersama
jiran'mate ehsan ngan scha

huhuhu
jeng je jeng...
haa.. mane dtg nikon D3100 nye??
haaa.. mase tgh sibuk memasak tu.. tetibe tergerak hati
nak amek gamba.. nk letak kat blog..
mase tengah belek2 camera tu terjumpa beberapa keajaiban didalam beg tu..
haaaaa..
saye dihadiahkan oleh seseorang yg telah meminjam kamera saya sbelum ni...

 key chain name saye... VDK tu Van De Kamp... huhuhu name fb saye..

 paling best tu.. pewangi beg saye pon diganti baru.. huhu syg nye dye kat saye.. ahaks!

haaaa... ini lah name gadis misteri tu... tapi name saye blurr kan... atas sebab2 menjaga privasi la...
nametag dye tertinggal kat dlm beg saye jugak...
huhuhu
by the way.. thx awak... huhuh
saye suke... :p *malu la...

jadi sebab tu lah saye rase D3100 saye buat saye bahagia hari ni..
thx to readers...
cantik x gamba sy amik?? klau cantik.. like la blog saye ni... huhuhu
oke lah.. babai... <3


4 comments:

Ku Azhar said...

hehehe mana gambar den!! eh2...hehehe

MU(hd az)LAN said...

hehehe next entry la.. tapi kne jadi top follower la.. hehehe

! BUDAQ MANJE..AZLEEN AZIZ ! said...

sdap nye..huhuhuhu

afiztennyson said...

nme tag 2 mcm tho je nme dia..hahaha