LIKE THIS BLOG :)

Sunday, October 30, 2011

Diploma aku x laku?!! argghh!!


TIDAAKKK!!!
(sambil terbangun dari tidur dan mengesat peluh di dahi)
huuhh mimpi rupenye...
sebelum tu...
Salam sume....
huhuuhuh
x sangka boleh dapat mimpi sampai camtu skali...
mintak2 dijauhkan la...
seram kot..
mane taknye.. pegi sume interview.. sume2 reject...
"KALAU AWAK DATANG SINI BAWAK DIPLOMA UNISEL NI.. LEBIH BAIK AWAK BELI JE DIPLOMA TU KAT KEDAI RUNCIT!"
huhuhuhu
selamat mimpi...
sebelom tu nak bagi taw la....
SAYE DAH FINAL SEM...
sem depan bakal sambung DEGREE pulak.. *Insyaallah.. :)
stil dalam kos yang sama
BACHELOR OF MULTIMEDIA INDUSTRY (HONS)
x saba rasenye..
Alhamdulillah..
final project saye dah pon selesai...
evrything run smoothly
malas nak citer panjang.. tengok sneak pic nie..






lepas abis prezen final project kne wat event plak..
event kami..
erhhmm (sambil tarik nafas)
Photography Workshop for Speciallize Industrial Multimedia Application Subject..
(lepas semula nafas)
workshop photography oleh photographer: Khairul Azkar
hmm ni pic2 yg sempat snap la.. lawa x? 
agak2 saye layak x jadi photographer.. huhuhuh











oke lah... nak beransur dlu..
babai!!

Sunday, October 23, 2011

Resepi: Cekodok Nikon D3100!! (versi pedas!)

salam sume...
pe kaba?? haa nk citer sikit pasal menu kite ari ni.. iaitu..
CEKODOK NIKON D3100 PEDAS!
saye tawu ramai yg tertanya2 kenapa saya pilih name tu..
tapi sbelom tu.. jom kite tengok bahan2
dan cara2 memasaknye...
huhuhu
 tepung gandum

 serbuk cili

 black pepper

 garam

 bawang putih

bawang merah

 ikan bilis

cara-cara nya..

 gaul semua bahan bersama air
(saya x sukat.. ikut suke la nk letak bape byk.. tapi kalau boleh bancuhan biar pekat... supaya senang goreng)

tuang minyak semangkuk kedalam kuali

 panaskan hingga 200 darjah celcius.. hehehe

 goreng la macam buat jemput2 biasa.. pakai tangan lagi best dari pakai sudu..

buat sampai adunan habis


tips!!
 toskan selepas menggoreng supaya x rendam minyak..

 agak2 da nak kuning keemasan tu.. boleh turunkan suhu.. takut hangus pulak..

siap!

 sedap kalau makan bersama air kopi or teh.. tapi tadi saye minum ngan air oren.. huhu bersama
jiran'mate ehsan ngan scha

huhuhu
jeng je jeng...
haa.. mane dtg nikon D3100 nye??
haaa.. mase tgh sibuk memasak tu.. tetibe tergerak hati
nak amek gamba.. nk letak kat blog..
mase tengah belek2 camera tu terjumpa beberapa keajaiban didalam beg tu..
haaaaa..
saye dihadiahkan oleh seseorang yg telah meminjam kamera saya sbelum ni...

 key chain name saye... VDK tu Van De Kamp... huhuhu name fb saye..

 paling best tu.. pewangi beg saye pon diganti baru.. huhu syg nye dye kat saye.. ahaks!

haaaa... ini lah name gadis misteri tu... tapi name saye blurr kan... atas sebab2 menjaga privasi la...
nametag dye tertinggal kat dlm beg saye jugak...
huhuhu
by the way.. thx awak... huhuh
saye suke... :p *malu la...

jadi sebab tu lah saye rase D3100 saye buat saye bahagia hari ni..
thx to readers...
cantik x gamba sy amik?? klau cantik.. like la blog saye ni... huhuhu
oke lah.. babai... <3


Tuesday, October 4, 2011

Hikayat 6 semester seorang pelajar UNISEL yg terlampau!!



salam sume...
6 semester dye nk join..
6 semester dye nk popular..(popular ke??)
6 semester dye nk jadi.. FASILITATOR MINGGU TEKAD SISWA
UNIVERSITI SELANGOR
 (yg dahulunya dikenali sebagai universiti industri selangor)

dari semester 2 dye jadi sampai lah dye semester akhir..
dah tahap veteran dah ni..

timeline dye jadi fasi...

1. bermula dengan biro tugas2 khas.. keje buat tag ngn amek gamba je...
malu2 je time tu.. hahaha budak baru belajar kan... heheh


 2. sem yang berikutnye biro yang sama tapi mula menunjukkan hujung taring... bila member2 yang lain seperti aim, naz, bad, hilman n ramai lagi lah.. dah join.. siap buat persembahan gelek lagi malam last tu...


 3. intake untuk yang ni low profile sket... sbb tema dye 'memuliakan ilmu kunci kecemerlangan' but still biro tugas2 khas.. n malam mts kat dewan biru je...


 4. kali ni... biro yg same gak.. tapi tukar nama dari biro tugas2 khas kpade biro multimedia.. sempena name kos katenye.. hahahah malam mts kat dewan pusat sukan.. first time jadi emcee jemputan untuk malam mts... bersama
aim tetap gembira.. hehehe



5. sem yang mengubah segalanya.. sem ni aku ditukarkan kpade biro aktiviti (ketua lagi!) merampas takhta yang selama ini dipegang oleh aim tetap gembira heheh my first mts night..(malam penuh kontroversi... first time buat mts night terus kne kontroversi... ishh entahlah..)






6. mts yang terakhir untuk zaman diploma nih..(ade niat nk join time degree.. hehehe).. malam suara merdeka.. ala2 jamuan raye.. ini antara yg terbaik la yg pernah dirasai..


fasi ni buat kite belajar jadi seorang pemimpin.. macam2 dugaan yang datang.. bermain ngan emosi dan kualiti kerje.. pesanan khas... dari aim tetap gembira:
"kalau nak jadi fasi.. kne ade sifat ke'fasi'an dalam diri tu.. "



pertama



terakhir


"tiada beza pertama dan terakhir.. kita satu keluarga.."
"kita yang menentukan perbezan tersebut.. samaada baik ataupun buruk"

p/s: kredit kpade photographer dan empunya gambar.. thx!