LIKE THIS BLOG :)

Wednesday, June 29, 2011

Pergaduhan: BUAH vs ROBOT.. huh?

Salam.....
hmmm da lame x update blog ni since cuti semester ni....
haha by da way... spanjang cuti smester ni.. i dapat 3 kawan baru.....
nk taw sape kawan baru saye tuuu??

1. Miss Desktop PC saye....

2. Puan Broadband... 

dan yang ter.. baru... jeng jeng jeng...
3. kakak NIKON D3100 baru saye... huhuhu

best x kawan2 baru saye ni..

huhuhu orait.. berbalik kepade topik kite ari ni..
BUAH vs ROBOT???
heheh actually
APPLE vs ANDROID

so.. saye amek contoh yg terbaru skarang.. 

 Apple iPad 2 .. (IPAD) dan Samsung Galaxy Tab 10.1V (SGT)
SGT menggunakan sistem operasi Android 3.0 Honeycomb.
manakala..
IPAD pula menggunakan iOS 4.3.

INTERFACE 
Kedua-dua OS ni mempunyai interface yg cantik dan menarik..
memandangkan jedua2 nya dari manufacture yang berbeza kan...
tapi saye lebih prefer interface ANDROID.. huhu

TAHAP KEGEMUKAN
IPAD mmpunyai berat 613gram manakala 
SGT hanya seberat 599gram.. ringan sikit la dari IPAD..
skang ni lagi ringan lagi bagus.. dunia mobiliti la kan... senang nak letak dalam beg...

APLIKASI
IPAD menyokong lebih 65 000 aplikasi yg boleh di muaturun di laman web apple..
manakala
SGT hanya menyokong sebanyak 100 lebih sahaja aplikasi..
aplikasi pon penting gak.. klau tak x de guna le... lebih baik buat dulang antar lauk je...
tapi klau banyak sangat app dye pon.. x boley gak.. kang berat membusung plak tablet korg tu.. elok2 nipis....kang nampak cam pompuan mngandung plak..



ni nk bagi taw lagi satu info extra....
hardware untuk buat IPAD tu.. sbenarnye.. SAMSUNG yang punye...
tapi bukan semua la..
contohnye mcm skrin IPAD tu..
haa.. tu SAMSUNG punye la... heheh hebat x??
kecik je kan dunia ni,,?

oke.. klau x puas hati.. meh tengok review nie...


hmm so camne??? da bole buat pilihan??? klau nk lebih info lagi boley klik
link sini

klau x taw nak beli yg mane... sementara tgah pikir2 tu.. ape kate klik la iklan2 saye ni. heheh
oke babai...

Friday, June 3, 2011

tips-tips menghadapi final exam....[PENTING!!]




Salam sume...
hmm time da nk final exam..
mesti korang nak tips2 yg berguna ntok menghadapi FINAL EXAM ni..
.
.
1.hilangkan tension!!

first skali hilangkan tension2 anda tu.. pikir benda2 yg positive dan menenagkan..selain tu ambil lah masa untuk beriadah skali.. jgn membace je.
kuar jalan2 ke..




2.MAKAN!!

ni yg paling penting.. jgn tinggal makan... time lunch..korang lunch la... jgn skip..karang bila x cukup nutrition dalam badan.. korang jatuh sakit...

3.Study smart!

study smart.. jgn study hard.. nk study pon biar balance ek..




OKE LAH.. 
GUD LUCK NTOK FINAL EXAM KORANG....

=)