LIKE THIS BLOG :)

Saturday, May 7, 2011

TIPS: Kalau korang rase2 blog korang camni.. lebih baik tutup n layan FB je..




Salam sume...
pekaba?? 
ape yg marah ni??
hmm bukan pe... ni nak komen pasal blogger sekalian..
contoh2 yg x elok ntok blog anda...

1. tulisan yg x kontra ngan background.
kalu background tu da kaler gelap.. pkai la tulisan yg cerah2 sket.. ni buat saket mate je...
lagi satu penyakit tulisan kecik ni.... tolong la... heheh

2. tulisan yg berworna-worni ni..
ni lagi satu. kalu rase blog tu nak bagi org bace tanpa ade rase sakit mate...
buat satu or dua warna je sudah la....
blog  ntok budak tadika pon x warna warni taw...

3. lagu yg xde player.. or auto start
ingat sedap sangat ke lagu2 korang tu... ni la yg mnjadi masalah nye.. 
korang suke lagu tu.. tapi... org yg mmbace???
lagi2 kalu lagu takde player... aiiyyoo.. saket ati nak mmbace ngan bising nyer..lagi sedap kalu blog tu xde lagu.. aman je nak bace..

4. entry panjang2 or xde perenggan
kalu rase nak tullis essay tu.. buat la perenggan... senang nak bace...
mudah difahami...kanz..

5. entry xde gambar..
huhuhu ni pon satu masalah.. kalu nak tulis entry
"I LOVE YOU"
pon.. letak la gambar sekeping dua.. baru x bosan...
sebosan2 berita dunia pon ade gamba taw...

6. ayat gewdick n mengadew-ngadewhaktuii..
 hmm.. ni biase la... tapi kalu da over sgt tu.. pembace akan jadi mellllluuuuwatt.. 
cute is  necessary.. tapi jg la over sgt..
lagi satu kalu entry yg mngade2.. n mostly shok sendiwwriiew.. huhu

oke lah.. actually.. bnde ni pon i inspired dari blog2 yg lain.. so credits to the blogger la..

4 comments:

saya_arief said...

paling bersetuju nombor 3.
all time fevret tuh.
hahaha.

Siti Farah said...

Hahaha..part gambar tu...
Adehh...terasa aku...
Tp ada alasan sbb update blog guna hp... Hehehe... :p

MU(hd az)LAN said...

arief:yeazz.. actually kalu ade player.. x pe atleast bole la ade perasaan lagi nak stop kan lagu tu.. kan..
farah:huhuh.. same la.. dlu pon update blog pkai hp.. tapi skang da ade application ntok update blog n ltak pic skali.. tapi 1 pic je la ntok 1 entry..

Siti Farah said...

Are u seriuss???
Berbulan kot cari..
Pe nama application tu?