LIKE THIS BLOG :)

Monday, May 23, 2011

Nur Kasih : filem paling hipokrit



salam sume..
hmm
kontroversi ni...
knape plak???
mentang2 filem ni tgh meletop..
huhu
saye ni bukannye ape... 
nk mnyampaikan ape yg "segelintir" orang yg bercakap2 mngenai filem nih...
ape yg x kne ngan filem ni??
saye rase oke jee (wlaupon x tgok lagi.. heheh)

.
.
dorang kate..(bukan saye yg kate taw..)
filem ni paling hipokrit sebab jalan cerita x sama ngan pelakon...
hmm asal plak..
saye tgok fasha sundhal tu oke je bwk cerita pompuan alim tudung bagai.. pijak semut x mati...

padahal kat luar 'pijak' jantan sesuka hati.. hmm x taw la..
org yg kate bukan saye.. hehehe
anyway.. lepas sy bace mcm2 testimoni pasal filem nurkasih ni..
mostly ramai yg suke.. n yg x suke tu nisbah dye 2:10
hmm no komen la..sy x taw la yg 2 tu pasal pe x suke filem ni..
x kan pasal Tiz zaqyah kot...

mmg la dye tu model hot...
hot giler... hot dog pon x hot mcm dye..
tapi watak yg dye bawak tu.. more to cool...
sejuk sayup mate memandang...(sejuk kerr..)

oke la.. malas nak bebel panjang meh kite tgok trailer filem nur kasih ni..

 hmm elok la tu..
pagi2 buta ni org dok berQiamulail..
aku dok mngumpat org..
ooopss.. bukan mengumpat.. mmberi pendapat...
heheh jgn marah..
neway
credit to image ownwer..

Saturday, May 14, 2011

Hasil seni digital untuk dikongsi...

salam sume...
huurmm..
kali ni x nak cakap byk pon..
ni nak kongsi sikit hasil2 photoshop ku..
kalau cantik amek..
kalau buruk.. komen.. hik hik... :P






 

Saturday, May 7, 2011

TIPS: Kalau korang rase2 blog korang camni.. lebih baik tutup n layan FB je..




Salam sume...
pekaba?? 
ape yg marah ni??
hmm bukan pe... ni nak komen pasal blogger sekalian..
contoh2 yg x elok ntok blog anda...

1. tulisan yg x kontra ngan background.
kalu background tu da kaler gelap.. pkai la tulisan yg cerah2 sket.. ni buat saket mate je...
lagi satu penyakit tulisan kecik ni.... tolong la... heheh

2. tulisan yg berworna-worni ni..
ni lagi satu. kalu rase blog tu nak bagi org bace tanpa ade rase sakit mate...
buat satu or dua warna je sudah la....
blog  ntok budak tadika pon x warna warni taw...

3. lagu yg xde player.. or auto start
ingat sedap sangat ke lagu2 korang tu... ni la yg mnjadi masalah nye.. 
korang suke lagu tu.. tapi... org yg mmbace???
lagi2 kalu lagu takde player... aiiyyoo.. saket ati nak mmbace ngan bising nyer..lagi sedap kalu blog tu xde lagu.. aman je nak bace..

4. entry panjang2 or xde perenggan
kalu rase nak tullis essay tu.. buat la perenggan... senang nak bace...
mudah difahami...kanz..

5. entry xde gambar..
huhuhu ni pon satu masalah.. kalu nak tulis entry
"I LOVE YOU"
pon.. letak la gambar sekeping dua.. baru x bosan...
sebosan2 berita dunia pon ade gamba taw...

6. ayat gewdick n mengadew-ngadewhaktuii..
 hmm.. ni biase la... tapi kalu da over sgt tu.. pembace akan jadi mellllluuuuwatt.. 
cute is  necessary.. tapi jg la over sgt..
lagi satu kalu entry yg mngade2.. n mostly shok sendiwwriiew.. huhu

oke lah.. actually.. bnde ni pon i inspired dari blog2 yg lain.. so credits to the blogger la..

Tuesday, May 3, 2011

Biasiswa pendidikan??? x boleh shopping la nampaknye...




Salam sume...
biasiswa pendidikan??
knape ngan biasiswa pendidikan..
n knape x boleh shopping plak???
huurrmm...
saye ni sbenarnye nak sambung degree kat UNISEL "tercinta" ni....
maklum lah... UNISEL kau di hati ku lah katekan....
huhuhu before dat let me story mory sket pasal biasiswa pendidikan nih...
hahah
biasisa pendidikan ni di taja penuh oleh "kumpulan Karangkraf"

klau nak tawu penoh pasal dana ni... klik je sini
hmm
knape x dapat shopping plak.. huhuhuh
sebab kalu amek dana ni..
x boley apply PTPTN...
so x bole shopping la... huhuhu
hurmmm
x pe lah... nakamek mase ntok berfikir masak2...
nak ke x nak...
.
.
buat penhgetahuan korang..
dana ni valid ntok 3 universiti je..







so.. kpade yg lain2... bole la apply gak ek... 
tata..!