LIKE THIS BLOG :)

Sunday, March 27, 2011

TIPS: Elak membayar semula pinjaman PTPTN!



Salam sume..
tajuk entry kali ni...
hmm harap2 x kene banned ngan PTPTN sudah la...
heheh
before that.. jom tengok trivia ni dulu...
tahukah anda...

-Hanya sebanyak RM2 Billion (48%) dari RM4.1 Billion yang dapat dikutip tahun lepas.

-PTPTN memperuntukkan RM6 billion sebagai pinjaman kepada 235,000 pelajar institusi pengajian tinggi awam dan swasta pada tahun ini.

-Seramai 200,000 peminjam Perbadanan Tabung Pengajian Tinggi Negara (PTPTN) gagal dihubungi berhubung pembayaran balik pinjaman.

(sumber:kosmo!)

Mana pergi yang lain???
mesti dorang ikut tips ni...
tips ape?

1. Plastic surgery.
kalau dah buat plastic surgery.. org x kan cam kita lagi.. pastu tukar identiti.. kah kah kah.!!
untuk lelaki jgn risau... anda boleh jadi camni...
dan bekerja di circus..

2. pura2 sakit Mental
haa.. yg ni senang.. da abes blaja.. klau ''tanam anggur'' gak.. buat2 gila..

x yah kne bayar.. orang PTPTN tu pon ksian...
silap haribulan.. PTPTN gak yg tanggung kos perubatan... hehehe

hahaahha tu je la cara yang ada...
so.. the things is..
kita kene bayar gak PTPTN tu walau cmne pon...
igt.. bukan kite je buat perjanjian..
penjamin pon kene gak tau..
mostly penjamin parent kite..
so.. berjimat2 la..
 pesanan ini ditaja oleh HAVIB JEWEL, HOK FM, dan MEK'DONALD.
untuk saye dan anda semua terutama peminjam2 tu..


sebelum tu...
korang dah bace blom pasal PTPTNvsSHOPPING?.. bace taw..

4 comments:

Anonymous said...

hahahaha...
sengal

Syazana Ayut said...

hahaha..mesti la bayar punya..x sanggup la nak jadi gila..

Anonymous said...

kalo tuka jantina ok x???

Anonymous said...

ko giler ke nak tuka jantina... nak letak mane "bende tu" ? dalam botol?? heheh