LIKE THIS BLOG :)

Sunday, March 27, 2011

TIPS: Elak membayar semula pinjaman PTPTN!



Salam sume..
tajuk entry kali ni...
hmm harap2 x kene banned ngan PTPTN sudah la...
heheh
before that.. jom tengok trivia ni dulu...
tahukah anda...

-Hanya sebanyak RM2 Billion (48%) dari RM4.1 Billion yang dapat dikutip tahun lepas.

-PTPTN memperuntukkan RM6 billion sebagai pinjaman kepada 235,000 pelajar institusi pengajian tinggi awam dan swasta pada tahun ini.

-Seramai 200,000 peminjam Perbadanan Tabung Pengajian Tinggi Negara (PTPTN) gagal dihubungi berhubung pembayaran balik pinjaman.

(sumber:kosmo!)

Mana pergi yang lain???
mesti dorang ikut tips ni...
tips ape?

1. Plastic surgery.
kalau dah buat plastic surgery.. org x kan cam kita lagi.. pastu tukar identiti.. kah kah kah.!!
untuk lelaki jgn risau... anda boleh jadi camni...
dan bekerja di circus..

2. pura2 sakit Mental
haa.. yg ni senang.. da abes blaja.. klau ''tanam anggur'' gak.. buat2 gila..

x yah kne bayar.. orang PTPTN tu pon ksian...
silap haribulan.. PTPTN gak yg tanggung kos perubatan... hehehe

hahaahha tu je la cara yang ada...
so.. the things is..
kita kene bayar gak PTPTN tu walau cmne pon...
igt.. bukan kite je buat perjanjian..
penjamin pon kene gak tau..
mostly penjamin parent kite..
so.. berjimat2 la..
 pesanan ini ditaja oleh HAVIB JEWEL, HOK FM, dan MEK'DONALD.
untuk saye dan anda semua terutama peminjam2 tu..


sebelum tu...
korang dah bace blom pasal PTPTNvsSHOPPING?.. bace taw..

Thursday, March 24, 2011

suara yg mampu memukau sesiapa sahaja.. watch out!





Katherine Jenkins..
suara yg memukau..
i like this!


intro video ni ade seekor arnab yg membebel.. jgn pedulikan arnab tu..
teruskan menonton video ni..
huhuhu
5 STAR!!

Saturday, March 19, 2011

senja tsunami di Jeram.



Salam..
senja Tsunami?
huhuhu
actually kami baru je lepas balik dari makan di pantai Remis..
knape Tsunami?
huhuhu
kami terpakse tunggu hampir 1jam ntok makanan yg x seberape tu...
sape x marah kan..
lagi baran bile meja2 yg baru sampai dapat makanan dulu..
da la lapar giler...
ni jela yg sempat capture most pic ade kat camera ayiem n esyad...





yg ni yg paling best.. sotong goreng celup tepung..
huhuhu harge pon 'best' gak la...
(thx faiz..heheh)
 .
 .
aku,esyad,ayiem, n faiz yg join tadi..
actually ajak scha skali..
dye dtg ngan zaini coz dorang mmg kat kuale slangor da time tu..
tapi kesian kat dorang sebab time dorang dtg.. ktorg baru je abis makan..
huhuhu
x pe.. nnti kite kuar makan same2 lagi ek...

Tuesday, March 15, 2011

Sape nak hadiah??!! jom join saye di sini!!

salam sume...
ha!!
kali ni ade sesuatu yg special ntok korang sume!!
nak taw ape??
jenguk lagi ke bawah...
ha.. lai lai lai!!


Anda pengguna digi?? apa lagi ni lah masenye nak 
tebus pelbagai hadiah2 dan ganjaran dari digi.. korang perlu top-up dan cakap banyak2
more info click here

x berminat??
xpe..
kalu Iphone nak x?




haa... ni senang je... kalau kita beli Iphone pada harga biasa memang mahal...
tapi kalau nak murah ape kate ikut cakap saye nih...
x susah pon klik sini je..

x nak daftar??
x nak x pe...
jgn risau...
kali ni.. x susah2 pon...
.
.
minat TOMOK x?
minat ke tidak? minat ke tidak?
hahah
meh sini 
kite gi kat FB je..


ape lagi jom kita BID dye... yeah..
klik sini ntok more info..

last but not least..
ntok kawan2 blogger yang masih lagi belum mendaftar ngan 
CHURP-CHURP!
ape lagi jom daftar..
churp2 ni senang taw dapat income.. lagi cepat dari earning Nuffnang..
senang dan simple je..
klau nak daftar boley klik sini
memang berbaloi...
rugi taw x join..

hahah promoter berjaya!
oke lah stakat nih dulu..
by da way..
saye nak buat contest
tapi contest ape?
ade idea x??

Saturday, March 12, 2011

Karya Leonardo Da Vinci dipamerkan di Malaysia!!?

salam sume...
karya leonardo da vinci di Malaysia?
ke.. leonardo de caprio??
x pon ronaldo...
hmm sbenarnye.. bukan sape2..
cume karya yg x seberapa hasil ciptaan photoshop...
sape?
saye la...
(dengan nada sedikit riak dan poyo..hehehe)
entry beberapa bulan yang lalu saye ade post pasal assigment graphic modelling..
belum tengok???
sape belum tengok right click-open in new tab di SINI..
saye suke edit2 gamba ni..
especially gamba sendiri la...
hahah
gamba org len pon ade gak... 
oke lah..
meh saye berkongsi serba sedikit pic2 hasil
editing saye...
leave la comment kalu sudi...






































































*diz is my fevret.. huhu































ni lah sebahagian dari hasil laptop cabuk saye nih...

drop some comment ye...
*sorry klau ade pic2 yg dah gune dlm entry sblom ni... mls nak pilih.. amek mane yg berkenan je...

Friday, March 11, 2011

Resepi special ntok senang study time final exam! (Proved by food phsycatrist!)




Salam sume...!!
hmm mesti terfikir2 ape yg special sgt nih??
for those yg study ntok final exam... gud luck!!
x saba nak abes paper sem nih...
ari ni.. i nak berkongsi satu resepi istimewa.
ape resepi nyer tu???
dengar citer boleh buat orang senang study...
nak taw ape???
jom selongkar...

CUCUR LEMAK MANIS JAVAX SWING!
hahaha.. knape pelik sangat??
actually.. time tengah masak ni.. teringat plak kat subjek JAVA PROGRAMMING..
(hahha bole plak kan..)
so cmane nak buat nyer...














ha.. senang x??
senang kan??
so pe lagi.. tengah2 study tu.. kalau makan cucur ni.. ofkos boleh  membantu pelajaran..
INSYAALLAH..dengan berkat dan doa skali ye...

by da way...kalau yang masih belum bace citer pasal ''malam pertama'' i..
klik je SINI