LIKE THIS BLOG :)

Friday, January 14, 2011

Inventing My Own iPad Application for Maxis





"Inventing My Own iPad Application for Maxis"
"Mencipta Aplikasi iPad Saya Sendiri Untuk Maxis"
(haha translator yg berjaya...)
.
.
Ape kejadahnye iPad tu?
mengikut fahaman saya yang saya yakin semua orang akan faham... iPad merupakan sejenis gajet mudahalih(mobile) yang menyokong aplikasi2 khas dari Apple, serta merupakan alat telekomunikasi yang terbaru..
.
.
.
kerjasama Maxis dan Apple iPad, menjadikan pengguna2 iPad dapat memilih pelbagai jenis plan yang ditawarkan oleh Maxis...
so.. plan-plan yang ade ialah..:
atau pun bleh klik sini untuk maklumat lanjut..
.
.
JADI..
.
.
IDEA TERHEBAT SAYA IALAH....
.
.
"Shopaholic Terminator! (SHOPATOR)"

-DESCRIPTION-
hmm actually idea ni dtg bila saya guna application 'shopping list iPhone' tapi... shopping list tu hanya untuk organize shopping item.. bukan untuk kawal perbelanjaan...so.. saya cipta SHOPATOR!
huhuhu..pelik kan? x penah dengar kan? haa..SHOPATOR merupakan aplikasi khas untuk mereka2 yang kuat bershoping!! huhu termasuk saye la....huhuhu camne?? teruskan membaca...

-OBJECTIVE?-
kita slalu menghadapi masalah budget ketika bershoping betol x? huhuh slalu overbudget la... beli benda2 yang x sepatutnyer la.. so... dengan SHOPATOR.. segalanya terkawal..

-MECHANISM-
camne app ni berfungsi?huhu 1st of all.. aplikasi ni dilengkapi dengan..
1.shopping list (with budget)
2.latest promotion update(SALE!)
3.total budget reminder.
4.credit limit (link dengan credit card)*huhu scary..
5.total saving..
hurmm...... hows that? scary kan nak bershoping slepas ni?? 
tapi app ni mmg berkesan ntok mereka yg memang serius nak berhenti jadi shopaholic.
apa yang anda perlu buat?
.
.
(ofkos la kne register link ngan company credit card kita dulu..-once only-)
1.masukkan list barang yang nak beli beserta anggaran harga dan budget keseluruhan
(x kisah la.. baju ke.. beg ke.. even barang keperluan harian....)
2.refer kat list shopping complex mane nak pergi n SALE ape yang sedang berlansung.
3.SHOPPING!! sambil refer list yg dah dibuat.. n tick barang yang dah beli n masukkan harga skali beserta less yang dapat..
(important! secara automatik credit card kita akan melimitkan penggunaan jika credit dah mencapai 'budget limit') huhuhu..
4.at the end.. kita dapat tahu berapa penjimatan yang kita dapat untuk hari itu...
interesting huh??
control our budget...huhu penjimatan.. itu yang disarankan oleh kerajaan kita.. hmm
so.. hopefully app ini jadi realiti..





.
.
WAIT!! THERE IS SOME MORE....
.
.JENG JENG JENGG......
.
.
keistimewaan applikasi ini ialah.. pengguna juga boleh membayar bill MAXIS secara online melalui Credit card ataupun online banking.... hebat tak? inilah yang dinamakan 
"inventing my own application FOR MAXIS"


*huhu gigih x buat interface skali.... hahah

Maxis contest participant badge
"I'M IN!"