LIKE THIS BLOG :)

Saturday, August 15, 2009

a long break...

hmmm... da lama x update blog niy sjak aku benti keja kat CELCOM tu.. makin bz.. kene uruskan hal kmasukan ke universiti.. first tu aku dapat UITM kat jengka tp kos yg aku x nk.. sains komputer majoring science and math.. pergh... nak mampos?? dlm klas math kat skola pon aku bleh tdo.. ape ntah lg kat UITM.. then aku terus putus harapan and nekad nak reject tawaran tu.. ade yg kate aku bodoh sbab tolak tuah.. kekadang aku sendiri pon rase camtu gak.. then aku terus apply UNISEL.. xtually UNISEL is my last choice.. x tau nk blaja kt ne lg.. by da way my best fwen pon blaja kat sane gak.. esyad.. so snang sket.. tup2 wan cousin i pon nk blaja skali.. ape lg kredit la.. tgh2 happy tu tetiba nadhirah kawan baru i dye kate dye pon x dpt tawaran upu.. so i suggest kat dye apply UNISEL skali.. dye pon apply amek kos pra skolah tu pon lepas 20876 kali pujuk baru dye apply UNISEL lg la i happy sbab makin ramai la kawan yg ready made ade kat sane nnti...i pon made the deposit payment... almost thousand laa.. suddenly i dapat calling dari UITM dye kate i dapat tawaran ke UITM untuk kos yg i btol2 nak.. kos FINE ART (SENI HALUS).. kat sarawak bumi kenyalang.. tu pon last day confirmation i ingat lg tarikh dye.. 15 may 2009.. x sempat nak pikir or nk decide pape.. i terus kol my mum n my mum ckp "terima je la by da way UITM murah sket.. pasal duit yg mama da bayar kat unisel tu biar je la.. duit kita boleh cari yg laen tp blaja abang kene decide btol2" i decide nk kol kwn2 i tnye pndapat dorang.. first milin.. "ko amek je la.. UITM siot.. jimat sket belanja.." then nadhirah.. " apa ni lan??? aritu bukan main pujuk kita suruh masuk UNISEL.. tup2 nak pegi UITM.. susah2 lan pujuk kita 20876 kali baru kita terbukak ati nk masuk unisel.. kita da nk bayar duit deposit ni.. cmne ni lan..?? nnti kte x de kwn la kat sane.." then baru i terpikir.. i da janji ngan nadhirah untuk blaja skali kat UNISEL.. i pon decide nk go on dgn UNISEL bukan sebab nadhirah je tp byk lg sebab lain such as.. my mum da klua duit kat UNISEL almost thousand.. (i ni jenis mata duitan sket..) then i cuba pikir balik kalau i decide nk terima UITM.. seni halus skop keje dye x meluas.. after mcm2 proses.. akhernya i decide nk go on ngan UNISEL.. now UNISEL.. here i come.. da seminggu dok UNISEL after orientation penat glew.. then i met two new best friend.. muhammad izzat bin chiairil anuar n muhammad rizairul abzel bin ramli ijat n zella their nick name.. here they call me mulan shortform of muhd azlan.. i jugak dapt housemate yg best n giler.. semua giler.. how dare they call me shasha?? instead of SHAH?.. HAHA kekadang klaka gak nak ingat semua tu.. da la suka kacau orang time tengah mandi n tidur.. rase nak penyepak terajang je.. over all.. sem 1 mmg best.. first time masuk u la katekan... pointer plak cam monyet... sket nak mati... mungkin sbab slalu mnjalang banyak sangat.. x abes2 "jual badan"(melepak-lepak) kat umah esyad.. nk study pon x de orang teman kan.. ade pon sket2 la.. da la ijat buat hal.. ade ke patot aku yg buat assignment byk.. pastu dye buat sket je... heheheh mane ade... dye pon tolong gak la.. tp banyak tolong tengok je la... x kesah la.. janji i happy.. i igt lg mase exam p. msia.. exam start kol 9.00am.. i bngun tdo.. 8.59am.. ape lg kelam kabut macam anjing hilang ekor.. dgn x mndi nye.. slamat lecture x marah.. dye kate x pe... awak student baru kan??.. hehe ijat time tu da mngelabah sangat.. dye igt i x nk amek exam p.msia.. ye la.. sape x tension.. da blajar sejarah.. i ni buta sejarah sket.. by da way ijat mmg caring.. dye la yg slalu temankn i kalu i nk brcerita.. teman i bergurau.. teman i kesana-sini.. macam2 lg la.. dye ibarat hafiz aziz i yg dulu.. dulu apiz yg slalu teman kn i kalu nk brsembang2.. dye la my male best fwen.. now i da jauh ngan apiz.. i pon jumpa ijat kat UNISEL.. so dye la "laki" (male best fwen) baru i.... i pon jmpe sasha(shahir sahran), din, hilman, halle berry(ibrahim), my best fwen irma (irsyad mazlan).. sem 1 byk memori yg x bleh i lupe.. skang sem 2 menjelma.. i dapat umah yg sama.. lucky dat housemate lama i dok luar UNISEL.. dpt tdo dgn lenanya... tp kesian kat zella dye dmam.. ;(.. hope u get better soon honey.. so got to go.. catch me later..

PEDAShot:a very long story..





No comments: